Novi prestopi v parlamentu: Tokrat se lahko smeji Alenki Bratušek

Foto: Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za infrastrukturo Alenke Bratušek pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Foto: Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za infrastrukturo Alenke Bratušek pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Že drugi ta teden.
Oglej si celoten članek

Stranka SAB se dobiva novo okrepitev. Pred dvema mesecema se je politični organizaciji že pridružilo 250 članov DeSUS-a iz različnih mestnih in občinskih odborov, stranka pa stremi tudi h krepitvi svoje seniorske organizacije.

Po poročanju Dela pa naj bi se stranki pridružil tudi Branislav Rajić, nekdanji poslanec SMC, ki je prestopil v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Več podrobnosti o krepitvi stranke bodo predstavili na današnji novinarski konferenci stranke SAB, neuradno pa naj bi Rajić svojo poslansko skupino že obvestil o svoji nameri.

Podpora poslanski skupini SAB, ki trenutno šteje pet članov, v zadnjih javnomnenjskih anketah narašča. Po meritvi inštituta Mediana bi se SAB ob upoštevanju novih strank uvrstila na peto mesto s 6,4-odstotno podporo, pred LMŠ.

Gre za drugi poslanski prestop ta teden, saj je poslanka nove stranke Konkretno Mateja Udovč (prej SMC) prestopila v stranko Aleksandre Pivec Naša dežela.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:28 16. December 2021.

    Pajaca Jakića za jajca, glista pokvarjena, baraba levičarska

  • 11:38 16. December 2021.

    Ladja se potaplja in podgane bežijo...

  • 11:16 16. December 2021.

    Šivilja bo morala najprej izplačati razlaščencem odškodnine za kršitev človekovih pravic, kar je ugotovilo ESČP. Pa počakati bo morala še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.