Slovenija
3134 ogledov

Novi prestopi v parlamentu: Tokrat se lahko smeji Alenki Bratušek

Alenka Bratušek Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za infrastrukturo Alenke Bratušek pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Že drugi ta teden.

Stranka SAB se dobiva novo okrepitev. Pred dvema mesecema se je politični organizaciji že pridružilo 250 članov DeSUS-a iz različnih mestnih in občinskih odborov, stranka pa stremi tudi h krepitvi svoje seniorske organizacije.

Po poročanju Dela pa naj bi se stranki pridružil tudi Branislav Rajić, nekdanji poslanec SMC, ki je prestopil v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Več podrobnosti o krepitvi stranke bodo predstavili na današnji novinarski konferenci stranke SAB, neuradno pa naj bi Rajić svojo poslansko skupino že obvestil o svoji nameri.

Podpora poslanski skupini SAB, ki trenutno šteje pet članov, v zadnjih javnomnenjskih anketah narašča. Po meritvi inštituta Mediana bi se SAB ob upoštevanju novih strank uvrstila na peto mesto s 6,4-odstotno podporo, pred LMŠ.

Gre za drugi poslanski prestop ta teden, saj je poslanka nove stranke Konkretno Mateja Udovč (prej SMC) prestopila v stranko Aleksandre Pivec Naša dežela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Dusan12 18:28 16.december 2021.

    Pajaca Jakića za jajca, glista pokvarjena, baraba levičarska

  • suineg7878 11:38 16.december 2021.

    Ladja se potaplja in podgane bežijo...

  • mirror 11:16 16.december 2021.

    Šivilja bo morala najprej izplačati razlaščencem odškodnine za kršitev človekovih pravic, kar je ugotovilo ESČP. Pa počakati bo morala še na sodni epilog proti njenemu sekretarju stranke Jakiču, zaradi suma nepravilne rabe evropskih sredstev, zato naj se naj ne šopiri ...prikaži več preveč. Med ljudmi je nepriljubljena. Ona nikoli ni reševala Slovenije, kot se sama hvali, temveč je reševala banke in dolgove tajkunov ter omogočila Jankoviću odpis dolgov.