Nov požar na goriškem Krasu: "Ob vetru se ogenj širi naprej"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poleg pojavljanja manjših žarišč na dosedanjem požarišču je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčjak.
Oglej si celoten članek

Tudi minula noč za gasilce, ki se spopadajo z ognjem na goriškem Krasu, ni minila mirno. Gasilci so se spopadali z manjšimi požarišči na območju požara, poleg tega je zagorelo še na območju, kjer do zdaj ni gorelo. 

Okoli ene ere ponoči ne zagorelo v občini Komen,  na hribu Veliki Ovčjak. "Ob vetru se ogenj širi naprej," so sporočili iz CZ Primorska. 

Požar se širi proti Trstelju oziroma predelu Železnih vrat. Kot je povedal dosedanji vodja intervencije Blaž Rogelja iz PGD Komen je na terenu že več kot 180 gasilcev s 60 vozili iz Kraške gasilske zveze, pa GZ Ilirska  Bistrica, GZ  Postojna, GZ Vipava,  GZ Ajdovščina in Goriške gasilske zveze.

Območje je s termo kamero preletel policijski helikopter. Ogenj gasita tudi dva helikopterja za gašenje iz zraka.

Nekaj po 5. uri pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, je povedal nočni vodja intervencije Uroš Kemper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.