Slovenija
2200 ogledov

Nov požar na goriškem Krasu: "Ob vetru se ogenj širi naprej"

Požar na Krasu Profimedia
Poleg pojavljanja manjših žarišč na dosedanjem požarišču je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčjak.

Tudi minula noč za gasilce, ki se spopadajo z ognjem na goriškem Krasu, ni minila mirno. Gasilci so se spopadali z manjšimi požarišči na območju požara, poleg tega je zagorelo še na območju, kjer do zdaj ni gorelo. 

Okoli ene ere ponoči ne zagorelo v občini Komen,  na hribu Veliki Ovčjak. "Ob vetru se ogenj širi naprej," so sporočili iz CZ Primorska. 

Požar se širi proti Trstelju oziroma predelu Železnih vrat. Kot je povedal dosedanji vodja intervencije Blaž Rogelja iz PGD Komen je na terenu že več kot 180 gasilcev s 60 vozili iz Kraške gasilske zveze, pa GZ Ilirska  Bistrica, GZ  Postojna, GZ Vipava,  GZ Ajdovščina in Goriške gasilske zveze.

Območje je s termo kamero preletel policijski helikopter. Ogenj gasita tudi dva helikopterja za gašenje iz zraka.

Nekaj po 5. uri pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, je povedal nočni vodja intervencije Uroš Kemper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.