Nov primer nasilja nad starejšimi v enem od slovenskih domov za starejše

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ministrstvo za solidarno prihodnost je prejelo obvestilo o primeru nasilja nad starejšimi v enem od domov za starejše.
Oglej si celoten članek

Pristojne službe ministrstva in kabinet ministra Simona Maljevca, ki so takoj stopili v stik z vodstvom doma, so ugotovili, da je to že ukrepalo. Primer je namreč takoj predalo pristojnim organom in poskrbelo za zaščito žrtve.

Nasilnega dejanja ni izvajala zaposlena oseba, so dodali na ministrstvu. Po njihovih besedah je žrtev nasilnega dejanja, ki je brez hujših poškodb, oskrbela zdravniška služba in je v dobrem stanju. Na ministrstvu podrobnosti dogodka niso navedli.

Ob tem poudarjajo, da se zavzemajo za ničelno toleranco do nasilja nad starejšimi. V skladu z zakonskimi pristojnostmi so zato že v poletnih mesecih ustanovili delovno skupino za preprečevanje nasilja nad starejšimi, v kateri so strokovnjaki z vseh ključnih področij in predstavniki civilno-družbenih organizacij.

Zelo je odmeval primer nasilja v domu starejših v Trebnjem poleti, ko je mladoletna dijakinja med opravljanjem počitniškega dela izvajala telesno nasilje nad varovanci, posnetke pa nato objavila. Socialna inšpekcija še ni končala nadzora v tem primeru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 10:34 11. Januar 2024.

    Tudi v tej zgodbi z starostnikom, obstajajo resni problemi zaradi starostnikov samih...kričat o ničelni toleranci je floskula brez dokaza...tisti ki …

  • 10:29 11. Januar 2024.

    Tem revežem naj dajo odrešilno dozo,pa je stvar rešena,itak nikoli ne bodo boljši

  • 18:04 10. Januar 2024.

    To se stalno dogaja, ne zatiskajmo si oči. Seveda je nasilje nedopustno. Ampak težko se je postaviti v vlogo skrbnikov, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.