Nov škandal: Slovenski duhovnik osumljen spolnega nasilja, Vatikan ukrepal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Znašal naj bi se nad nunami.
Oglej si celoten članek

Znani mozaičar, duhovnik, teolog in jezuit Marko Rupnik je osumljen psihičnega in spolnega nasilja, poroča Primorski dnevnik. Pristojne vatikanske oblasti so zato sklenile, da ne sme več spovedovati in voditi duhovnih vaj.

Dejanja naj bi storil v devetdesetih letih v Ljubljani, obtožbe so medtem zastarale. Njegove žrtve pa naj bi bile po poročanju La Repubblice nune skupnosti svetega Ignacija Lojolskega. Preiskava se je zaključila oktobra letos, Rupnika pa je Vatikan sanckioniral, med drugim mora za vsakršen javni nastop tudi vprašati za dovoljenje krajevnega predstojnika.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 19:04 6. December 2022.

    MA treba ga nagradit starše pa ukurcat kaj pošiljajo otroke k tem psihičem. Čim dlje od cerkev peljite otroke k …

  • 07:32 6. December 2022.

    Pravi naslov bi bil :" Slovenski duhovniki!" Množina je tu zelo pomembna, ker tale otročikojebska golazen si dovoli čisto vse, …

  • 23:16 5. December 2022.

    Ta tip je Prešernov nagrajenec . Isto leto kot Svetlana Makarovič, zaradi njega je zavrnila nagrado. Očitno res upravičeno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.