Slovenija
6719 ogledov

Nov škandal: Slovenski duhovnik osumljen spolnega nasilja, Vatikan ukrepal

Marko Rupnik Profimedia
Znašal naj bi se nad nunami.

Znani mozaičar, duhovnik, teolog in jezuit Marko Rupnik je osumljen psihičnega in spolnega nasilja, poroča Primorski dnevnik. Pristojne vatikanske oblasti so zato sklenile, da ne sme več spovedovati in voditi duhovnih vaj.

Dejanja naj bi storil v devetdesetih letih v Ljubljani, obtožbe so medtem zastarale. Njegove žrtve pa naj bi bile po poročanju La Repubblice nune skupnosti svetega Ignacija Lojolskega. Preiskava se je zaključila oktobra letos, Rupnika pa je Vatikan sanckioniral, med drugim mora za vsakršen javni nastop tudi vprašati za dovoljenje krajevnega predstojnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • ilija 19:04 06.december 2022.

    MA treba ga nagradit starše pa ukurcat kaj pošiljajo otroke k tem psihičem. Čim dlje od cerkev peljite otroke k kakšnim športnim aktivnosti kaj jih silite k veroukom o veri jih lahko tudi starši lahko učimo.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:32 06.december 2022.

    Pravi naslov bi bil :" Slovenski duhovniki!" Množina je tu zelo pomembna, ker tale otročikojebska golazen si dovoli čisto vse, ker se jim nič ne zgodi in jih Vatikan in RKC ščiti!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 23:16 05.december 2022.

    Ta tip je Prešernov nagrajenec . Isto leto kot Svetlana Makarovič, zaradi njega je zavrnila nagrado. Očitno res upravičeno.