Nov vrtec še ne bo rešil težav

Foto: Žurnal24 Gradnja vrtca na Lavrici bo trajala šest mesecev, kar pomeni, da bi bila lahko d
V vrtcu načrtujejo osem novih oddelkov, gradili bodo pol leta.
Oglej si celoten članek

Gradnja novega osemoddelčnega vrtca na Lavrici se bo lahko začela julija, predvidevajo v družbi Marles hiše Maribor. Ta bo vrtec zgradila za okoli dva milijona evrov, datum začetka del pa bo obstal, če bo vse potekalo brez zapletov. Nov vrtec pa za zdaj ne bo rešil težav s pomanjkanjem prostora, saj bodo v novo enoto sprejeli 142 otrok, kar je 72 manj od zavrnjenih v prihajajočem šolskem letu.

Čakajo še nekaj soglasij
Gradbeno dovoljenje družba Marles hiše pričakuje konec junija, do sredine meseca pa bodo na upravno enoto Vič - Rudnik predložili še manjkajoča soglasja, med drugim požarno in vodno. Na zahtevo Agencije Republike Slovenije za okolje so že izdelali poročilo, s katerim so pokazali, da je območje vrtca poplavno varno tudi pri 500-letenem nepričakovanem izjemnem dogodku. Po njihovih besedah je urejeno tudi lastništvo parcel, kjer bo stal vrtec, vendar pa mora občina poskrbeti še za vpis v zemljiško knjigo. "Prav tako občina zagotavlja, da bo za zemljišča, kjer potekajo komunalni vodi, najpozneje do sredine junija uredila vso potrebno dokumentacijo za izdajo gradbenega dovoljenja," so razložili v družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.