Slovenija
4 ogledov

Nov vrtec še ne bo rešil težav

Gradnja vrtca na Lavrici bo trajala šest mesecev, kar pomeni, da bi bila lahko d Žurnal24 main
V vrtcu načrtujejo osem novih oddelkov, gradili bodo pol leta.

Gradnja novega osemoddelčnega vrtca na Lavrici se bo lahko začela julija, predvidevajo v družbi Marles hiše Maribor. Ta bo vrtec zgradila za okoli dva milijona evrov, datum začetka del pa bo obstal, če bo vse potekalo brez zapletov. Nov vrtec pa za zdaj ne bo rešil težav s pomanjkanjem prostora, saj bodo v novo enoto sprejeli 142 otrok, kar je 72 manj od zavrnjenih v prihajajočem šolskem letu.

Čakajo še nekaj soglasij
Gradbeno dovoljenje družba Marles hiše pričakuje konec junija, do sredine meseca pa bodo na upravno enoto Vič - Rudnik predložili še manjkajoča soglasja, med drugim požarno in vodno. Na zahtevo Agencije Republike Slovenije za okolje so že izdelali poročilo, s katerim so pokazali, da je območje vrtca poplavno varno tudi pri 500-letenem nepričakovanem izjemnem dogodku. Po njihovih besedah je urejeno tudi lastništvo parcel, kjer bo stal vrtec, vendar pa mora občina poskrbeti še za vpis v zemljiško knjigo. "Prav tako občina zagotavlja, da bo za zemljišča, kjer potekajo komunalni vodi, najpozneje do sredine junija uredila vso potrebno dokumentacijo za izdajo gradbenega dovoljenja," so razložili v družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.