Nova knjižnica v Krškem

Foto: Žurnal24 Nova podoba starega mestnega jedra.
V Krškem bodo prenovili staro mestno jedro in knjižnico. S prenovo slednje v krški občini upajo na oživitev mestnega jedra.
Oglej si celoten članek

˝Izbrana rešitev je na svež način posegla v rahlo degradiran, vendar pomemben prostor mestnega tkiva. Predstavlja potencial, ki bi lahko v več pogledih vzpodbudil razvoj mestnega jedra,˝ je v končnem poročilu zapisala natečajna komisija, ki ji je predsedoval Marjan Zupanc. Javni arhitekturni projektni natečaj za knjižnico in urbanistično idejni natečaj za ureditev starega mestnega jedra je občina Krško v sodelovanju z zbornico za arhitekturo in prostor razpisala lanskega avgusta, nanj pa se je odzvalo 11 prijaviteljev.

Natečajna naloga je obravnavala del mestnega jedra Krškega v območju kulturne dediščine med samostanskim zidom in Hočevarjevim trgom. “Z umestitvijo nove knjižnice bo sedaj zaledni dvoriščni prostor oblikoval novo podobo ter razpoznavnost tega dela starega mestnega jedra,” je povedala namestnica predsednika natečajne komisije Stanka Vodeb. Po njihovi oceni je najboljšo rešitev za knjižnico zasnoval arhitekturni biro Ravnikar Potokar, najprimernejšo urbanistično rešitev pa je predložila skupina MarušaZorec in Martina Tepina s študenti arhitekture.  ˝Izbrana rešitev žari v prostoru, se odpira proti mestnemu jedru ter vzpostavlja primeren odnos do obstoječe stavbne dediščine,˝ je še povedala Vodebova. Natečajni elaborati bodo v Dvorani v parku na ogled do 8. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.