Nova metoda je “kontroverzna”

Foto: Žurnal24 “Nevrološka klinika, ki je bila vabljena, da z nami sodeluje, o novi metodi zdra
Multipla skleroza. Nevrologi neenotni.
Oglej si celoten članek

Proti. Na nevrološki kliniki bodo danes predstavili odklonilno mnenje o novi metodi zdravljenja multiple skleroze z diagnostiko in širjenjem vén. Stališče so sprejeli nevrologi na kongresu v Švici, kjer so sodelovali tudi italijanski zdravnik Paolo Zamboni, ki je metodo prvi uporabil, in strokovnjaki iz Slovenije, ki to metodo izvajajo v izolskem Medicorju.

Še brez znanstvene študije
“Bistvena pomanjkljivost je, da smo na kongresu govorili samo o metodi, nihče pa ni predstavil pacientov in rezultatov teh postopkov,” pravi Miro Denišlič, predstojnik oddelka za multiplo sklerozo v Medicorju.

Vztrajanje Medicorja
V Medicorju bodo kljub odklonilnemu stališču dela stroke postopke nadaljevali in z italijanskimi kolegi poskušali zaključiti študijo. “Idealno bi bilo, če bi analizirali okoli sto bolnikov, rezultate pa bi bilo možno dobro vrednotiti po šestih mesecih,” pove Denišlič. Doslej so brezplačno pregledali 50 bolnikov, pet slovenskih bolnikov pa je bilo na plačljivem posegu v Bolgariji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.