Slovenija
43 ogledov

Nova metoda je “kontroverzna”

“Nevrološka klinika, ki je bila vabljena, da z nami sodeluje, o novi metodi zdra Žurnal24 main
Multipla skleroza. Nevrologi neenotni.

Proti. Na nevrološki kliniki bodo danes predstavili odklonilno mnenje o novi metodi zdravljenja multiple skleroze z diagnostiko in širjenjem vén. Stališče so sprejeli nevrologi na kongresu v Švici, kjer so sodelovali tudi italijanski zdravnik Paolo Zamboni, ki je metodo prvi uporabil, in strokovnjaki iz Slovenije, ki to metodo izvajajo v izolskem Medicorju.

Še brez znanstvene študije
“Bistvena pomanjkljivost je, da smo na kongresu govorili samo o metodi, nihče pa ni predstavil pacientov in rezultatov teh postopkov,” pravi Miro Denišlič, predstojnik oddelka za multiplo sklerozo v Medicorju.

Vztrajanje Medicorja
V Medicorju bodo kljub odklonilnemu stališču dela stroke postopke nadaljevali in z italijanskimi kolegi poskušali zaključiti študijo. “Idealno bi bilo, če bi analizirali okoli sto bolnikov, rezultate pa bi bilo možno dobro vrednotiti po šestih mesecih,” pove Denišlič. Doslej so brezplačno pregledali 50 bolnikov, pet slovenskih bolnikov pa je bilo na plačljivem posegu v Bolgariji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.