Nova neprofitna stanovanja v Ljubljani

Foto: JSS MOL Predvidena neprofitna stanovanja JSS MOL na naslovu Pečinska ulica 2 Foto: JSS MOL Predvidena neprofitna stanovanja JSS MOL na naslovu Pečinska ulica 2
Že čez dobro leto bodo zgrajena nova stanovanja ljubljanskega stanovanjskega sklada.
Oglej si celoten članek

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana išče izvajalca, ki bo gradil neprofitna stanovanja v Kašlju. Rok za oddajo ponudb je bil 19. april.

Gre za manjši projekt, saj bo v novi stavbi na naslovu Pečinska ulica 2 le šest stanovanj velikosti do 50 kvadratnih metrov. Neto tlorisna površina stavbe bo 502 kvadratna metra.

"Vse stanovanjske enote so zasnovane z lastnimi sanitarijami in ložami, dostopnimi iz bivalnega prostora ter pripadajočimi shrambami v kletni etaži, kjer bodo locirani še skupna sušilnica in tehnični prostori. Za potrebe mirujočega prometa je predvidenih šest zunanjih parkirnih mest za avtomobile in sedem parkirnih mest za kolesa v kolesarnici v pritličju," so pojasnili na mestnem stanovanjskem skladu.

Vselitev predvidoma že maja prihodnje leto

"Predvidevamo, da se bo gradnja začela v mesecu aprilu oziroma maju 2018 in bo trajala 12 mesecev, tako da je vselitev upravičencev in finančno zaključevanje investicije predvideno v maju oziroma juniju 2019," so še pojasnili.

JSS MOL je zemljišča pridobil z lastniško zamenjavo leta 2015. V septembru 2017 je bilo izdano gradbeno dovoljenje za rušenje obstoječih objektov in gradnjo novega objekta, ki je postalo pravnomočno 23. 10. 2017. Stara stavba je že bila porušena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.