Slovenija
2437 ogledov

Nova neprofitna stanovanja v Ljubljani

Predvidena neprofitna stanovanja JSS MOL na naslovu Pečinska ulica 2
1/2
JSS MOL
Že čez dobro leto bodo zgrajena nova stanovanja ljubljanskega stanovanjskega sklada.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana išče izvajalca, ki bo gradil neprofitna stanovanja v Kašlju. Rok za oddajo ponudb je bil 19. april.

Gre za manjši projekt, saj bo v novi stavbi na naslovu Pečinska ulica 2 le šest stanovanj velikosti do 50 kvadratnih metrov. Neto tlorisna površina stavbe bo 502 kvadratna metra.

"Vse stanovanjske enote so zasnovane z lastnimi sanitarijami in ložami, dostopnimi iz bivalnega prostora ter pripadajočimi shrambami v kletni etaži, kjer bodo locirani še skupna sušilnica in tehnični prostori. Za potrebe mirujočega prometa je predvidenih šest zunanjih parkirnih mest za avtomobile in sedem parkirnih mest za kolesa v kolesarnici v pritličju," so pojasnili na mestnem stanovanjskem skladu.

Vselitev predvidoma že maja prihodnje leto

"Predvidevamo, da se bo gradnja začela v mesecu aprilu oziroma maju 2018 in bo trajala 12 mesecev, tako da je vselitev upravičencev in finančno zaključevanje investicije predvideno v maju oziroma juniju 2019," so še pojasnili.

JSS MOL je zemljišča pridobil z lastniško zamenjavo leta 2015. V septembru 2017 je bilo izdano gradbeno dovoljenje za rušenje obstoječih objektov in gradnjo novega objekta, ki je postalo pravnomočno 23. 10. 2017. Stara stavba je že bila porušena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.