Nova novela zakona o intergriteti

Foto: Žurnal24 (Foto: null)
V petek je skupina 12 poslancev LDS, SD in DeSUS-a v zakonodajno proceduro vložila novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
Oglej si celoten članek

Namen zakona višanje integritete in etike javnega sektorja
S spremembami naj bi med drugim dosegli učinkovitejše izvajanje nalog Komisije za preprečevanje korupcije in ustrezneje uredili področje lobiranja.
Predlog naj bi po mnenju Poslanske skupine LDS spodbujal pošteno in transparentno vedenje javnih uslužbencev in vzpostavljal boljše pogoje za uresničevanje ustavnih načel. S krepitvijo integritete in etike javnega sektorja je namen zakona višati tudi integriteto in etiko poslovanja v zasebnem sektorju, pa tudi v družbi kot celoti.

Novela daje na razpolago orodja
Kot je pojasnil vodja poslanske skupine LDS Borut Sajovic, obstoječi zakon komisiji nalaga dolžnosti in pristojnosti v zvezi s preprečevanjem korupcije, novela zakona pa komisiji daje na razpolago orodja, ki jih za izvajanje svojih nalog in pristojnosti potrebuje.

Isti predlog novele zakona je prejšnji teden v državni zbor vložila tudi skupina poslancev s prvopodpisanim Jakobom Presečnikom (SLS), ki meni, da so se nekatere rešitve trenutno veljavnega zakona v praksi pokazale kot neustrezne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.