Slovenija
6 ogledov

Nova novela zakona o intergriteti

(Foto: null) Žurnal24 main
V petek je skupina 12 poslancev LDS, SD in DeSUS-a v zakonodajno proceduro vložila novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Namen zakona višanje integritete in etike javnega sektorja
S spremembami naj bi med drugim dosegli učinkovitejše izvajanje nalog Komisije za preprečevanje korupcije in ustrezneje uredili področje lobiranja.
Predlog naj bi po mnenju Poslanske skupine LDS spodbujal pošteno in transparentno vedenje javnih uslužbencev in vzpostavljal boljše pogoje za uresničevanje ustavnih načel. S krepitvijo integritete in etike javnega sektorja je namen zakona višati tudi integriteto in etiko poslovanja v zasebnem sektorju, pa tudi v družbi kot celoti.

Novela daje na razpolago orodja
Kot je pojasnil vodja poslanske skupine LDS Borut Sajovic, obstoječi zakon komisiji nalaga dolžnosti in pristojnosti v zvezi s preprečevanjem korupcije, novela zakona pa komisiji daje na razpolago orodja, ki jih za izvajanje svojih nalog in pristojnosti potrebuje.

Isti predlog novele zakona je prejšnji teden v državni zbor vložila tudi skupina poslancev s prvopodpisanim Jakobom Presečnikom (SLS), ki meni, da so se nekatere rešitve trenutno veljavnega zakona v praksi pokazale kot neustrezne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.