Nova oprema za lažji korak

Foto: Žurnal24 Bojan Kumer se je na terapijah po prometni nesreči moral na novo naučiti govorit
Uporabniki Zavoda Naprej! so dobili novo opremo za fizioterapijo. Slednja omogoča celostno nevrofiziološko obravnavo uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Okoli 20 uporabnikov Zavoda Naprej!, ki ljudem pomaga pri rehabilitaciji po poškodbi glave, ima od včeraj novo, slabih tri tisoč evrov vredno opremo za fizioterapijo, ki jo je zavodu doniralo združenje Koraki za korakce.

"Na jesenskem pohodu, ki se ga je udeležilo več kot tisoč ljudi, smo zbrali 11 tisoč evrov," pojasnjuje Andreja Kračun, predsednica združenja, ki bo konec februarja s štiri tisoč evri pomagalo opremiti še gibalnico, fizioterapevtsko sobo za otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo OŠ Rada Robiča v Limbušu.

Rezultati hitro vidni
"Zavod Naprej! deluje na osnovi koncesije, ki ne pokriva investicij in materialnih del, zato je tu največji finančni primanjkljaj. Široka in hidravlična miza 'bobath' za razgibavanje in druga oprema nam omogočajo celostno nevrofiziološko obravnavo uporabnikov," pravi Jasna Vešligaj Damiš, direktorica zavoda.

"Če treniramo vsak dan eno uro, so rezultati terapije vidni že po treh tednih," dodaja Alenka Babšek, fizioterapevtka zavoda, ki čez dobra dva meseca odpira svojo enoto za 12 uporabnikov tudi v Prekmurju.

Združenje Koraki za korakce pa aprila pripravlja veliki dobrodelni koncert s Perpetuum Jazzile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.