Slovenija
25 ogledov

Nova oprema za lažji korak

Bojan Kumer se je na terapijah po prometni nesreči moral na novo naučiti govorit Žurnal24 main
Uporabniki Zavoda Naprej! so dobili novo opremo za fizioterapijo. Slednja omogoča celostno nevrofiziološko obravnavo uporabnikov.

Okoli 20 uporabnikov Zavoda Naprej!, ki ljudem pomaga pri rehabilitaciji po poškodbi glave, ima od včeraj novo, slabih tri tisoč evrov vredno opremo za fizioterapijo, ki jo je zavodu doniralo združenje Koraki za korakce.

"Na jesenskem pohodu, ki se ga je udeležilo več kot tisoč ljudi, smo zbrali 11 tisoč evrov," pojasnjuje Andreja Kračun, predsednica združenja, ki bo konec februarja s štiri tisoč evri pomagalo opremiti še gibalnico, fizioterapevtsko sobo za otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo OŠ Rada Robiča v Limbušu.

Rezultati hitro vidni
"Zavod Naprej! deluje na osnovi koncesije, ki ne pokriva investicij in materialnih del, zato je tu največji finančni primanjkljaj. Široka in hidravlična miza 'bobath' za razgibavanje in druga oprema nam omogočajo celostno nevrofiziološko obravnavo uporabnikov," pravi Jasna Vešligaj Damiš, direktorica zavoda.

"Če treniramo vsak dan eno uro, so rezultati terapije vidni že po treh tednih," dodaja Alenka Babšek, fizioterapevtka zavoda, ki čez dobra dva meseca odpira svojo enoto za 12 uporabnikov tudi v Prekmurju.

Združenje Koraki za korakce pa aprila pripravlja veliki dobrodelni koncert s Perpetuum Jazzile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.