Nova ovira za obnovo gradu

Foto: Žurnal24 Oviram pri dokončanju obnove gradu Khislstein kar ni videti konca. (Foto: Iztok
Kranj. Dokončanje obnove gradu Khislstein čaka nov časovni zamik.
Oglej si celoten članek

Dokončanje obnove gradu Khislstein bi se lahko znova časovno zamaknilo. To po odločitvi Višjega sodišča v Ljubljani, ki je razveljavilo razdor pogodbe Kranja z Vegradom, predvideva tudi mestna uprava.

Vegrad ni zmožen

Ni pogojev. Vegrad je predlog za odstop od pogodbe za obnovo gradu Khislstein vložil v začetku leta.

“Podjetje nima ne sredstev ne delavcev, torej nikakršnih osnovnih pogojev za končanje obnove,”
je takrat ugotavljala stečajna upraviteljica Alenka Gril.

Mestna občina Kranj o odločitvi sodišča uradno sicer ni bila obveščena, zato je tudi ne želi komentirati, ugotavlja pa, da je sodišče ugodilo pritožbi podizvajalca in zadevo vrnilo v vnovično obravnavo na prvostopenjsko sodišče. Drugih posledic razen časovnega zamika pri občinski upravi očitno ne pričakujejo.

Še primopredaja
Novega izvajalca so sicer že izbrali, niso pa z njim podpisali še nobene pogodbe, ker postopek še ni končan. Prav tako morajo pred podpisom opraviti primopredajo z Vegradom v stečaju.

“Postopki usklajevanja končne situacije so v teku, s čimer vzpostavljamo pogoje za primopredajo in vpeljavo novega izvajalca v delo,”
so dejali.

Vodstvo občine pričakuje tudi, da bo stečajna upraviteljica Vegrada ustrezno dopolnila predlog za uveljavitev odstopnega upravičenja in da na novi sklep sodišča ne bo pritožb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.