Slovenija
21 ogledov

Nova ovira za obnovo gradu

Oviram pri dokončanju obnove gradu Khislstein kar ni videti konca. (Foto: Iztok Žurnal24 main
Kranj. Dokončanje obnove gradu Khislstein čaka nov časovni zamik.

Dokončanje obnove gradu Khislstein bi se lahko znova časovno zamaknilo. To po odločitvi Višjega sodišča v Ljubljani, ki je razveljavilo razdor pogodbe Kranja z Vegradom, predvideva tudi mestna uprava.

Vegrad ni zmožen

Ni pogojev. Vegrad je predlog za odstop od pogodbe za obnovo gradu Khislstein vložil v začetku leta.

“Podjetje nima ne sredstev ne delavcev, torej nikakršnih osnovnih pogojev za končanje obnove,”
je takrat ugotavljala stečajna upraviteljica Alenka Gril.

Mestna občina Kranj o odločitvi sodišča uradno sicer ni bila obveščena, zato je tudi ne želi komentirati, ugotavlja pa, da je sodišče ugodilo pritožbi podizvajalca in zadevo vrnilo v vnovično obravnavo na prvostopenjsko sodišče. Drugih posledic razen časovnega zamika pri občinski upravi očitno ne pričakujejo.

Še primopredaja
Novega izvajalca so sicer že izbrali, niso pa z njim podpisali še nobene pogodbe, ker postopek še ni končan. Prav tako morajo pred podpisom opraviti primopredajo z Vegradom v stečaju.

“Postopki usklajevanja končne situacije so v teku, s čimer vzpostavljamo pogoje za primopredajo in vpeljavo novega izvajalca v delo,”
so dejali.

Vodstvo občine pričakuje tudi, da bo stečajna upraviteljica Vegrada ustrezno dopolnila predlog za uveljavitev odstopnega upravičenja in da na novi sklep sodišča ne bo pritožb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.