Nova praksa MOM

Foto: Žurnal24 Svetniki bodo danes obravnavali prvo branje proračuna. (Foto: Nino Verdnik)
Redna seja. Marca odpade. Predvidenih premalo gradiv.
Oglej si celoten članek

Maribor. Ta mesec ne bo redne seje mestnega sveta Mestne občine Maribor (MOM). Z občine so svetnike včeraj namreč obvestili, da predvidena seja odpade. Razloga niso navedli.

Drži, da smo šesto redno sejo mestnega sveta, ki je bila predvidena za 28. marec, odpovedali,” je za Žurnal24 potrdil Aleš Škof, vodja službe za delovanje mestnega sveta MOM, in dodal, da so se za odpoved odločili, ker je bilo za redno sejo predvidenih le pet gradiv za odločanje. “Pripravitelje bomo pozvali, naj jih pripravijo za drugo proračunsko izredno sejo, ki bo 31. marca,” je povedal Škof. Čeprav bosta ta mesec dve izredni seji za proračun, pa si lahko mestni svetniki, ki za posamezno sejo dobijo okoli 450 evrov bruto, ta mesec obetajo le dobrih 610 evrov bruto. Po zakonu svetniki na mesec namreč ne smejo prejeti več kot 15 odstotkov bruto plače župana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.