Slovenija
14 ogledov

Nova praksa MOM

Svetniki bodo danes obravnavali prvo branje proračuna. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Redna seja. Marca odpade. Predvidenih premalo gradiv.

Maribor. Ta mesec ne bo redne seje mestnega sveta Mestne občine Maribor (MOM). Z občine so svetnike včeraj namreč obvestili, da predvidena seja odpade. Razloga niso navedli.

Drži, da smo šesto redno sejo mestnega sveta, ki je bila predvidena za 28. marec, odpovedali,” je za Žurnal24 potrdil Aleš Škof, vodja službe za delovanje mestnega sveta MOM, in dodal, da so se za odpoved odločili, ker je bilo za redno sejo predvidenih le pet gradiv za odločanje. “Pripravitelje bomo pozvali, naj jih pripravijo za drugo proračunsko izredno sejo, ki bo 31. marca,” je povedal Škof. Čeprav bosta ta mesec dve izredni seji za proračun, pa si lahko mestni svetniki, ki za posamezno sejo dobijo okoli 450 evrov bruto, ta mesec obetajo le dobrih 610 evrov bruto. Po zakonu svetniki na mesec namreč ne smejo prejeti več kot 15 odstotkov bruto plače župana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.