Nova priložnost za subvencije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zavod RS za zaposlovanje bo konec avgusta znova začel vključevanje v ukrep samozaposlovanja.
Oglej si celoten članek

To pomeni, da se bodo brezposelni in iskalci zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, od konca avgusta spet lahko vključevali v program priprave na samozaposlitev, so danes sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Kot je znano, program vsebuje svetovalni intervju za presojo kandidatove poslovne ideje in usposabljanje (delavnico) za samozaposlitev. V program se posameznik lahko vključi po sklenitvi zaposlitvenega načrta. Tega kandidat podpiše pri svojem osebnem svetovalcu na uradu za delo.

Prednost pri vključevanju v usposabljanje za samozaposlitev bodo imeli tisti, ki so intervju opravili, še preden je bilo zaradi porabe sredstev letošnjega marca začasno ustavljeno izvajanje programa. 

Za nove vključitve v ukrep samozaposlovanja je sedaj na voljo 9,5 milijona evrov. To pomeni 2.110 novih subvencioniranih samozaposlitev. Lani je bilo dodeljenih več kot 5.100 subvencij za samozaposlitev, letos do konca julija pa 3.500. Letos je bilo za subvencije izplačanih 16,45 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:32 25. Avgust 2011.

    Da, da to sp tisti nategi z s.p-ji in podobno ko dobiš par taužnt evrov subvencij pol pa plačuješ dajatve …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.