Slovenija
18 ogledov

Nova priložnost za subvencije

Namesto čakanja v vrsti se lahko brezposelni v evidenco zavoda kadarkoli prijavi Žurnal24 main
Zavod RS za zaposlovanje bo konec avgusta znova začel vključevanje v ukrep samozaposlovanja.

To pomeni, da se bodo brezposelni in iskalci zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, od konca avgusta spet lahko vključevali v program priprave na samozaposlitev, so danes sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Kot je znano, program vsebuje svetovalni intervju za presojo kandidatove poslovne ideje in usposabljanje (delavnico) za samozaposlitev. V program se posameznik lahko vključi po sklenitvi zaposlitvenega načrta. Tega kandidat podpiše pri svojem osebnem svetovalcu na uradu za delo.

Prednost pri vključevanju v usposabljanje za samozaposlitev bodo imeli tisti, ki so intervju opravili, še preden je bilo zaradi porabe sredstev letošnjega marca začasno ustavljeno izvajanje programa. 

Za nove vključitve v ukrep samozaposlovanja je sedaj na voljo 9,5 milijona evrov. To pomeni 2.110 novih subvencioniranih samozaposlitev. Lani je bilo dodeljenih več kot 5.100 subvencij za samozaposlitev, letos do konca julija pa 3.500. Letos je bilo za subvencije izplačanih 16,45 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • Stolp 16:32 25.avgust 2011.

    Da, da to sp tisti nategi z s.p-ji in podobno ko dobiš par taužnt evrov subvencij pol pa plačuješ dajatve kot črn tudi če ti podjetje stoji.