Nova rešitev. Odprto stranišče!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V San Franciscu so si omislili posebna stranišča na odprtem, da bi preprečili uriniranje obiskovalcev po zidovih in med drevesi.
Oglej si celoten članek

V parku Dolores Park v San Franciscu v ZDA so postavili posebna odprta stranišča, da bi preprečili uriniranje sprehajalcev na prostem. 

Posebnost teh stranišč je, da niso postavljena v zaprt prostor, a kljub temu z zastorom omogočajo nekaj zasebnosti. 

Preprečili bi radi uriniranje na prostem

Kljub temu, da so bila v parku javna stranišča so sprehajalci svojo potrebo pogosto opravljali med drevesi ali ob zidovih stavb. 

 

"Uriniralo se je povsod," je za televizijo KNTV povedal prebivalec San Francisca Aaron Cutler. "Kakršni koli objekti so bolje kot nič." V parku je po novem 27 toalet, vključno s stranišči na prostem. 

Na sončno nedeljo do deset tisoč obiskovalcev

Dolores Park vsak dan obišče velika množica obiskovalcev. "Na sončno nedeljo gosti tudi med sedem do deset tisoč obiskovalcev," je povedala Sarah Madland, tiskovna predstavnica oddelka, ki je pri mestnih oblasteh odgovoren za vzdrževanje parka in rekereacijskih dejavnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.