Slovenija
118 ogledov

Nova rešitev. Odprto stranišče!

Dolores Park Profimedias
V San Franciscu so si omislili posebna stranišča na odprtem, da bi preprečili uriniranje obiskovalcev po zidovih in med drevesi.

V parku Dolores Park v San Franciscu v ZDA so postavili posebna odprta stranišča, da bi preprečili uriniranje sprehajalcev na prostem. 

Posebnost teh stranišč je, da niso postavljena v zaprt prostor, a kljub temu z zastorom omogočajo nekaj zasebnosti. 

Preprečili bi radi uriniranje na prostem

Kljub temu, da so bila v parku javna stranišča so sprehajalci svojo potrebo pogosto opravljali med drevesi ali ob zidovih stavb. 

 

"Uriniralo se je povsod," je za televizijo KNTV povedal prebivalec San Francisca Aaron Cutler. "Kakršni koli objekti so bolje kot nič." V parku je po novem 27 toalet, vključno s stranišči na prostem. 

Na sončno nedeljo do deset tisoč obiskovalcev

Dolores Park vsak dan obišče velika množica obiskovalcev. "Na sončno nedeljo gosti tudi med sedem do deset tisoč obiskovalcev," je povedala Sarah Madland, tiskovna predstavnica oddelka, ki je pri mestnih oblasteh odgovoren za vzdrževanje parka in rekereacijskih dejavnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.