Nova sabotaža v Termoelektrarni Šoštanj

Foto: HSE
Foto: HSE
Včeraj je ponovno prišlo do sabotaže v Termoelektrarni Šoštanj.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se je zaradi prerezanih kablov ustavil blok 6, včeraj pa so ugotovili (ponovno) poškodovanje bloka 4. 

Včeraj incident ni povzročil poslovne škode, saj je bil pravočasno odkrit, je pa v nedeljo poleg izpada bloka 6 zaradi sabotaže prišlo tudi do namernega poškodovanja bloka 4, ki ni deloval 12 ur. Blok 6 je bil izven omrežja skoraj 48 ur, ni izključeno, da toliko časa tudi zato, ker je blok 4 potreben za njegov zagon.

Škoda zaradi namernega poškodovanja, nekdo je prerezal kable, in izpada proizvodnje je več kot 300 tisoč evrov. 

Skoraj gotovo je storilec eden izmed zaposlenih v Termoelektrarni Šoštanj, saj je celotna termoelektrarna ograjena, dostop pa omejen in nadzorovan. 

"Naklepno povzročanje škode na ključni infrastrukturi"

"Gre za precedens v slovenski energetiki, kakršnemu doslej še nismo bili priča ... Iskanje kakršnih koli olajševalnih okoliščin in povezovanja storitve kaznivega dejanja z izvajanjem racionalizacijskih ukrepov je povsem neprimerno. Naklepno povzročanje škode na proizvodnem objektu, ki sodi med kritično infrastrukturo državnega pomena, ni način izražanja nestrinjanja z odločitvami poslovodstva družbe in družbenika," so zapisali v dopisu, ki so ga podpisali direktorji HSE Blaž Košorok, Stojan Nikolić, Gorazd Skubin in direktor Teš Arman Koritnik. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 21:35 28. Maj 2016.

    http://mss.svarog.si/zgodovina/3/index.php?page_id=7712

  • 21:30 28. Maj 2016.

    Tebi bi takoj odklopil elektriko vsaj za 1 leto !

  • 12:51 28. Maj 2016.

    Upam, da je to začetek revolucije! Skrajni čas bi bil!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.