Nova smrtna nesreča na štajerski avtocesti

Foto: PGE Celje Nesreča na štajerski avtocesti Foto: PGE Celje Nesreča na štajerski avtocesti Foto: PGE Celje Nesreča na štajerski avtocesti Foto: PGE Celje Nesreča na štajerski avtocesti
Na štajerski avtocesti se je zgodaj zjutraj zgodila nova huda prometna nesreča s smrtnim izidom. Sledila sta še dva naleta, pri enem se je voznica huje poškodovala.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 5. uro zjutraj se je na štajerski avtocesti v smeri Maribora zgodila huda prometna nesreča, ki jo je povzročil 37-letni državljan Slovaške. "Slovak je vozil v nasprotno smer. Trčil je v kombinirano vozilo, ki je vozilo pravilno," je za Žurnal24 povedal Martin Poharc, vodja izmene OKC Celje. Slovak, ki je vozil avto belgijskih registracij, je umrl na mestu nesreče.

"S tehničnim posegom smo reševali oba voznika," je za Žurnal24 povedal vodja Poklicne gasilske enote Celje, Janko Požežnik. Oba voznika sta bila vkleščena. "Pri vozniku kombiniranega vozila je bil poseg nekoliko lažji, saj ni zadobil tako hudih poškodb, kot Slovak." V akciji je sodelovalo pet gasilcev Poklicne gasilske enote Celje z dvema voziloma.

Po nesreči je prišlo do daljših zastojev, promet so speljali čez avtocestno počivališče Zima. Sledila sta še dva naleta, in sicer eden v smeri proti Ljubljani, drugi pa v smeri proti Mariboru. "Na nasprotnem pasu je bil nalet kar hud. Voznica je trčila v vozilo pred seboj, in sicer s tako močjo, da je njeno vozilo obrnilo na streho," je povedal Požežnik. Voznico so s hujšimi poškodbami odpeljali v bolnišnico.

Posledice vseh treh nesreč so do osme ure odstranili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:45 12. Maj 2014.

    Zakaj že? Če bodo ne vem kakšne ovire, na avtocesti se vedno lahko obrne. <br />Za slabe odločitve ljudi ni …

  • 10:46 7. Maj 2014.

    Ti si tudi bedak ker niti ne razumeš kaj je hotel s tem povedati.

  • 09:45 7. Maj 2014.

    Zanimivo, da je zaradi prodajanja zijal in prekratke varnostne razdalje prišlo do naleta na drugi strani avtoceste. Ko sem se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.