Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Nova smrtna nesreča na štajerski avtocesti

Nesreča na štajerski avtocesti
1/4
PGE Celje
Na štajerski avtocesti se je zgodaj zjutraj zgodila nova huda prometna nesreča s smrtnim izidom. Sledila sta še dva naleta, pri enem se je voznica huje poškodovala.

Nekaj pred 5. uro zjutraj se je na štajerski avtocesti v smeri Maribora zgodila huda prometna nesreča, ki jo je povzročil 37-letni državljan Slovaške. "Slovak je vozil v nasprotno smer. Trčil je v kombinirano vozilo, ki je vozilo pravilno," je za Žurnal24 povedal Martin Poharc, vodja izmene OKC Celje. Slovak, ki je vozil avto belgijskih registracij, je umrl na mestu nesreče.

"S tehničnim posegom smo reševali oba voznika," je za Žurnal24 povedal vodja Poklicne gasilske enote Celje, Janko Požežnik. Oba voznika sta bila vkleščena. "Pri vozniku kombiniranega vozila je bil poseg nekoliko lažji, saj ni zadobil tako hudih poškodb, kot Slovak." V akciji je sodelovalo pet gasilcev Poklicne gasilske enote Celje z dvema voziloma.

Po nesreči je prišlo do daljših zastojev, promet so speljali čez avtocestno počivališče Zima. Sledila sta še dva naleta, in sicer eden v smeri proti Ljubljani, drugi pa v smeri proti Mariboru. "Na nasprotnem pasu je bil nalet kar hud. Voznica je trčila v vozilo pred seboj, in sicer s tako močjo, da je njeno vozilo obrnilo na streho," je povedal Požežnik. Voznico so s hujšimi poškodbami odpeljali v bolnišnico.

Posledice vseh treh nesreč so do osme ure odstranili.

Komentarjev 5
  • NejaS 09:45 12.maj 2014.

    Zakaj že? Če bodo ne vem kakšne ovire, na avtocesti se vedno lahko obrne. Za slabe odločitve ljudi ni kriva država, niti bog niti kdorkoli drug. Posameznik je kriv in ni tu debate o kakšni državi. Ne vem, zakaj ...prikaži več se je neprevzemanje odgovornosti tako razpaslo - za vse je kriva država/politiki/nekdo drug skratka - v istem času se pa poveča še število idiotov, ki se imajo pa za izjeme, ki lahko kršijo družbene dogovore, ker če bi bilo res nevarno take stvari počet, bi jih država preprečila, ane?

  • maresem 10:46 07.maj 2014.

    Ti si tudi bedak ker niti ne razumeš kaj je hotel s tem povedati.

  • Pepe007 09:45 07.maj 2014.

    Zanimivo, da je zaradi prodajanja zijal in prekratke varnostne razdalje prišlo do naleta na drugi strani avtoceste. Ko sem se jaz peljal mimo, smo vozili mimo nesreče po polžje, čeprav sta bila oba pasa brez vsakršnih ovir. Ljudje morajo pasti ...prikaži več firbce.Očitno bodo morali gasilci s sabo voziti predelne stene, da bodo preprečili zijanje z druge strani avtoceste. Policisti pa se postaviti na odstavni pas in kasirati udeležencem, ki vozijo s prenizko hitrostjo.