Nova smrtna žrtev na naših cestah

V nedeljo ob 20.38 se je na štajerski avtocesti izven naselja Spodnje Dobrenje v občini Pesnica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 52-letni pešec.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila, ko je 52-letni pešec prečkal vozišče avtoceste iz smeri počivališča Dobrenje ob levi strani avtoceste, gledano proti Šentilju, v smeri proti počivališču ob desni strani avtoceste.

Ko je prišel na desni prometni pas desnega smernega vozišča, je po njem iz smeri Dolnje Počehove pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s sprednjim delom vozila trčil v desni bok pešca in ga zbil po vozišču. Pešec je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 59 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, deset nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 14-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 26 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, tri drzne tatvine in grožnje, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in ena povzročitev telesnih poškodb, rop ter poskus uboja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.