Slovenija > Črna kronika
1985 ogledov

Nova smrtna žrtev na naših cestah

V nedeljo ob 20.38 se je na štajerski avtocesti izven naselja Spodnje Dobrenje v občini Pesnica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 52-letni pešec.

Nesreča se je zgodila, ko je 52-letni pešec prečkal vozišče avtoceste iz smeri počivališča Dobrenje ob levi strani avtoceste, gledano proti Šentilju, v smeri proti počivališču ob desni strani avtoceste.

Ko je prišel na desni prometni pas desnega smernega vozišča, je po njem iz smeri Dolnje Počehove pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s sprednjim delom vozila trčil v desni bok pešca in ga zbil po vozišču. Pešec je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 59 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, deset nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 14-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 26 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, tri drzne tatvine in grožnje, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in ena povzročitev telesnih poškodb, rop ter poskus uboja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.