Nova sprememba glede učbenikov za osnovno šolo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja spremembe učbeniške politike.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo je na svoji spletni strani objavilo novico o tem, da pripravljajo spremembe na področju učbeniške politike. Med spremembami je novost, ki bo razveselila starše bodočih drugošolcev. Po vzoru brezplačnih učnih gradiv za prvi razred bodo tudi za učenke in učence drugega razreda osnovne šole zagotovili brezplačna učna gradiva. Del sredstev bodo namenili tudi za brezplačno uporabo elektronskih gradiv v zadnji triadi osnovne šole. 

Predlog sprememb so že posredovali v medresorsko usklajevanje, pripombe na predlog sprememb Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov pa pričakujejo do 16. maja. 

Napovedali so, da pripravljajo tudi rešitve, ki bi z novim šolskim letom omogočale bolj transparentno upravljanje z učbeniškim gradivom, brez nepotrebnih administrativnih ovir. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Ivo
    17:40 9. Maj 2019.

    Lahko prosim novinarje, da raziščete katera uradnica šolskega ministrstva ima letos vnučka v prvem razredu OŠ, ker tole je že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.