Slovenija
3780 ogledov

Nova sprememba glede učbenikov za osnovno šolo

Učbeniki in šolske potrebščine Anže Petkovšek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja spremembe učbeniške politike.

Ministrstvo je na svoji spletni strani objavilo novico o tem, da pripravljajo spremembe na področju učbeniške politike. Med spremembami je novost, ki bo razveselila starše bodočih drugošolcev. Po vzoru brezplačnih učnih gradiv za prvi razred bodo tudi za učenke in učence drugega razreda osnovne šole zagotovili brezplačna učna gradiva. Del sredstev bodo namenili tudi za brezplačno uporabo elektronskih gradiv v zadnji triadi osnovne šole. 

Predlog sprememb so že posredovali v medresorsko usklajevanje, pripombe na predlog sprememb Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov pa pričakujejo do 16. maja. 

Napovedali so, da pripravljajo tudi rešitve, ki bi z novim šolskim letom omogočale bolj transparentno upravljanje z učbeniškim gradivom, brez nepotrebnih administrativnih ovir. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Ivo 17:40 09.maj 2019.

    Lahko prosim novinarje, da raziščete katera uradnica šolskega ministrstva ima letos vnučka v prvem razredu OŠ, ker tole je že smešno. Ali uredite učbeniški sklad v celoti in po načelu enakosti uredite brezplačne učbenike vsem ali pa nehajte s tem ...prikaži več koruptivnim urejanjem brezplačnih učbenikov točno določeni generaciji!