Nova, velika sprememba pravil za dostavljavce hrane

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dostavljavci hrane v Ljubljani od preteklega tedna začasno ne potrebujejo več identifikacijskih številk na torbah, ki so bile obvezne od sredine lanskega avgusta. Identifikacijske številke so umaknili do zaključka postopka, ki ga je zoper platformi sprožila informacijska pooblaščenka, danes piše Dnevnik.
Oglej si celoten članek

Predstavniki platforme Wolt in Glovo so za časnik navedli, da gre za ukrep, dokler informacijska pooblaščenka ne zaključi postopka, v katerem ugotavlja skladnost identifikacijskih številk z določbami o varstvu osebnih podatkov.

Do ukrepa so bili zelo kritični v sindikatu Mladi plus in na ministrstvu za delo. A po neuradnih informacijah Dnevnika se je postopek začel na pobudo informacijske pooblaščenke, kjer so za časnik povedali le, da vodijo ločena postopka zoper podjetji Wolt tehnologije in Glovoapp SI, dodatnih informacij pa zaradi trajanja postopka ne razkrivajo.

Identifikacijske številke na torbah dostavljavcev hrane so rezultat dogovora med Mestno občino Ljubljana in platformama zaradi lažje identifikacije in sankcioniranja ob morebitnih kršitvah cestnoprometnih predpisov. Na občini, kjer so s tem želeli izboljšati prometno varnost in odgovoriti na pritožbe občanov, so za časnik povedali, da so bili o začasni ukinitvi identifikacijskih številk obveščeni in da o nadomestnih ukrepih za zdaj ne razmišljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:30 4. April 2023.

    A je kakšna razlika med prekrškom kolesarja in prekrškom Glovo/Wolt kolesarja? Pomoje ne... Skiroji pa veselo šibajo vse povprek...

  • 13:53 4. April 2023.

    Informacijska pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov: Moje delo je tako tajno, da še sama ne vem kaj delam! Dodatnih informacij …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.