Slovenija
3517 ogledov

Nova, velika sprememba pravil za dostavljavce hrane

wolt Saša Despot
Dostavljavci hrane v Ljubljani od preteklega tedna začasno ne potrebujejo več identifikacijskih številk na torbah, ki so bile obvezne od sredine lanskega avgusta. Identifikacijske številke so umaknili do zaključka postopka, ki ga je zoper platformi sprožila informacijska pooblaščenka, danes piše Dnevnik.

Predstavniki platforme Wolt in Glovo so za časnik navedli, da gre za ukrep, dokler informacijska pooblaščenka ne zaključi postopka, v katerem ugotavlja skladnost identifikacijskih številk z določbami o varstvu osebnih podatkov.

Do ukrepa so bili zelo kritični v sindikatu Mladi plus in na ministrstvu za delo. A po neuradnih informacijah Dnevnika se je postopek začel na pobudo informacijske pooblaščenke, kjer so za časnik povedali le, da vodijo ločena postopka zoper podjetji Wolt tehnologije in Glovoapp SI, dodatnih informacij pa zaradi trajanja postopka ne razkrivajo.

Identifikacijske številke na torbah dostavljavcev hrane so rezultat dogovora med Mestno občino Ljubljana in platformama zaradi lažje identifikacije in sankcioniranja ob morebitnih kršitvah cestnoprometnih predpisov. Na občini, kjer so s tem želeli izboljšati prometno varnost in odgovoriti na pritožbe občanov, so za časnik povedali, da so bili o začasni ukinitvi identifikacijskih številk obveščeni in da o nadomestnih ukrepih za zdaj ne razmišljajo.

Komentarjev 2
  • fowler 14:30 04.april 2023.

    A je kakšna razlika med prekrškom kolesarja in prekrškom Glovo/Wolt kolesarja? Pomoje ne... Skiroji pa veselo šibajo vse povprek...

  • Brane Kacjan 13:53 04.april 2023.

    Informacijska pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov: Moje delo je tako tajno, da še sama ne vem kaj delam! Dodatnih informacij zaradi trajanja priprave postopka, ne razkrivamo!? Številka na dostavljalčevi torbi ne more pokvariti vsebine torbe in ne razkriti osebnih podatkov ...prikaži več dostavljavca, naročniku hrane. Torbe in naslove dostave, si dostavljavci med seboj ne zamenjajo, ker izstavi račun plačila naročniku in je dostava evidentirana in končana. :)