Nova zakonodaja, velike spremembe

Vlada je sprejela zakon o železniškem prometu in zakon o Slovenskih železnicah. Nova železniška zakonodaja prinaša pomembne spremembe.
Oglej si celoten članek

"Železnice bistveno spreminjamo tako v njihovi strukturi same gospodarske družbe kot tudi investicije v železniško infrastrukturo," je dejal minister za promet Patrick Vlačič in dodal, da gre pri tem za uskladitev z evropskimi predpisi. Zaradi neuresničevanja pravnega reda EU na področju železniške zakonodaje je namreč Evropska komisija proti Sloveniji sprožila postopek.

Izrazil je prepričanje, da bi imeli danes sodobne železnice in avtoceste, če bi podoben sistem vzpostavili že pred leti.

Foto: Žurnal24 null

Nov sistem prinaša holdinško organizacijo. Holding bo imel tri glavne odvisne družbe – za tovorni in potniški promet ter infrastrukturo. "Menimo, da bomo na ta način dosegli večjo transparentnost poslovanja. Na ta način bodo tudi železnice v prihodnje bolj pripravljene na izzive ki jih pripravlja prihodnost," pravi Vlačič.

Kar se tiče investicij, bo novogradnje po novem izvajala gospodarska družba, ki bo v stoodstotni državni lasti. Za obnovo in vzdrževanje gradenj bodo skrbele Slovenske železnice.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.