Nova žrtev prometne nesreče

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Včeraj okoli 19. ure se je na lokalni cesti v kraju Globočice zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik mopeda.
Oglej si celoten članek

"Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nesrečo povzročil 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil  iz smeri Kostanjevice na Krki proti Oštrcu," je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto. "V naselju Globočice je v ovinku zapeljal na levo stran vozišča in trčil v mopedista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 86-letni motorist se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju."

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni  tožilec. "Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo," je še pojasnila Drenikova. "Za povzročitelja nesreče, ki je prav tako potreboval zdravniško pomoč, je bil odrejen strokovni pregled."

Letos štirje mrtvi

Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 36-letnega moškega na pristojno tožilstvo podali
kazensko ovadbo.

Voznik mopeda je letos četra smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Novo mesto. V enakem obdobju lanskega leta je za posledicami prometnih na tem območju nesreč umrlo sedem ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.