Nove okužbe: V teh krajih po Sloveniji je najhuje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako so nove okužbe razporejene geografsko in po starosti.
Oglej si celoten članek

Ob 7.344 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 3.394 novih okužb z virusom sars-cov-2. Največ primerov potrjenih okužb je bilo odkritih v starostni skupini 5 do 14 let, in sicer 725 oz. 21,4 odstotka, kar gre deloma verjetno pripisati tudi samotestiranju v šolah, ki poteka od prejšnje srede. Druga starostna skupina, v kateri prevladujejo nove okužbe, je 35 do 44 let. Najmanj novih okužb so zabeležili v starostni skupini 75 do 85 in nad 85 let. 

Covid-19 Novi podatki: Dobre novice, epidemija rahlo upada

Foto: Sledilnik Covid-19

Gledano geografsko je stanje trenutno najslabše v posavski regiji, ki ji sledita jugovzhodna in podravska in primorsko-notranjska regija, medtem ko je najboljše stanje v obalno-kraški, koroški in goriški regiji. Ljubljana je s sedemdenvnim dnevnim povprečjem 144,3 na sto tisoč prebivalcev približno na sredini.

Foto: Sledilnik Covid-19

Največ novih okužb so sicer včeraj odkrili v Ljubljani (502) in Mariboru (135), sledijo Celje (83), Krško (83), Kranj (78), Koper (75), Novo mesto (67), Žalec (62), Šentjur (56) in Domžale (53). V preostalih občinah je bilo odkritih manj kot 50 novih okužb. 

V nekaterih občinah, kot so Poljčane, Makole, Trnovska Vas, Veržej, Cirkulane, Zavrč, Grad, Kostel, Kobilje, Solčava, Osilnica in Hodoš, včeraj niso imeli nobenega novega potrjenega primera okužbe s sars-cov-2.

dezurni@styira-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:43 23. November 2021.

    Očitno je,da se število okužb viša s številom testiranj in je zadeva stalno približno ista,vendar imamo na tisoče prebolelih-ne prebolevnikov,ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.