Nove poplave bi imele podobne posledice

Foto: Žurnal24 Do zdaj so lahko v MOL le čistili kanale in jarke; da bi bistveno izboljšali pop
Ukrepi. Poplavna ogroženost v MOL se je nekoliko zmanjšala, a so do zdaj le čistili kanale in jarke.
Oglej si celoten članek

"Stvari se premikajo prepočasi in se nanašajo le na čiščenje kanalov in jarkov," Robert Kus, načelnik oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na Mestni občini Ljubljana (MOL), odgovarja na vprašanje, kaj se je pol leta po poplavah naredilo, da bi se povečala poplavna varnost v MOL.

Dodaja, da so od ministrstva za okolje in prostor že nekajkrat zahtevali, naj začne izvajati ukrepe, ki bodo zmanjšali ogroženost. Zato so tudi sami čistili jarke in kanale na območju Črne vasi in Lip ter ob Ižanski cesti, država pa je financirala čiščenje jarka Ložica. "Tako lahko rečemo, da se je poplavna varnost nekoliko izboljšala, bistveno bolj pa se bo po izvedbi protipoplavnih ukrepov, ki so navedeni v državnem prostorskem načrtu (zadrževalnik Razori, razširitev Malega grabna in drugo)," pove Kus in doda, da je vlada zagotovila, da bo načrt pripravila do julija. Na MOL pa pripravljajo občinski podrobni prostorski načrt za zadrževalnik na Brdnikovi ulici, s katerim se bo zmanjšala poplavna ogroženost širšega območja Rožne doline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.