Slovenija
28 ogledov

Nove poplave bi imele podobne posledice

Do zdaj so lahko v MOL le čistili kanale in jarke; da bi bistveno izboljšali pop Žurnal24 main
Ukrepi. Poplavna ogroženost v MOL se je nekoliko zmanjšala, a so do zdaj le čistili kanale in jarke.

"Stvari se premikajo prepočasi in se nanašajo le na čiščenje kanalov in jarkov," Robert Kus, načelnik oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na Mestni občini Ljubljana (MOL), odgovarja na vprašanje, kaj se je pol leta po poplavah naredilo, da bi se povečala poplavna varnost v MOL.

Dodaja, da so od ministrstva za okolje in prostor že nekajkrat zahtevali, naj začne izvajati ukrepe, ki bodo zmanjšali ogroženost. Zato so tudi sami čistili jarke in kanale na območju Črne vasi in Lip ter ob Ižanski cesti, država pa je financirala čiščenje jarka Ložica. "Tako lahko rečemo, da se je poplavna varnost nekoliko izboljšala, bistveno bolj pa se bo po izvedbi protipoplavnih ukrepov, ki so navedeni v državnem prostorskem načrtu (zadrževalnik Razori, razširitev Malega grabna in drugo)," pove Kus in doda, da je vlada zagotovila, da bo načrt pripravila do julija. Na MOL pa pripravljajo občinski podrobni prostorski načrt za zadrževalnik na Brdnikovi ulici, s katerim se bo zmanjšala poplavna ogroženost širšega območja Rožne doline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.