Nove potvorbe medu

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Rezultati dodatne analize so dokazali potvorbo v še dveh vzorcih medu, kjer je bilo ugotovljeno dodajanje sladkorjev. Oba že umaknjena iz prodaje.
Oglej si celoten članek

Več vzorcev medu so vzeli že na začetku avgusta. Dodatne analize Inšpekcije za kakovost živil so pokazale, da je do potvorb prišlo še pri dveh vzorcih medu.

250-gramskemu točenemu gozdnemu medu blagovne znamke Spar (z rokoma uporabe 9. 2. 2013 in 3. 12. 2012) je bil dodan encim, ki ga v naravnem medu ni, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo.

Na Inšpektoratu RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano bodo z analizami nadaljevali, nadzor pa bodo poostrili tudi nad mlekom in mlečnimi izdelki ter mesom in mesnimi izdelki.

Oba vzorca sta bila sicer v prvem sklopu analiz ocenjena kot neskladna s pravilnikom o medu, zato sta bila iz prometa že takrat umaknjena. Proti nosilcu živilske dejavnosti je v teku prekrškovni postopek.

"Med ni potvorjen"
Že konec avgusta pa je prvi mož Spara Slovenija Igor Mervič zanikal, da bi bil med njihove blagovne znamke potvorjen. Da je njihov med povsem naraven, po njegovih besedah dokazuje analiza, ki so jo naročili sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.