Nove sledi Jankovićevih poslov

Foto: Žurnal24 Jure Janković je zanikal, da bi bil kdajkoli lastnik podjetja Disonco. (Foto: Ni
Sin ljubljanskega župana Jure Janković naj bi bil lastnik nepremičninskega podjetja, ki obvladuje več zemljišč v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Novinarji komercialne televizije Pop TV so iz Cipra dobili papirje, po katerih je sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Jure Janković, ali pa je vsaj bil lastnik podjetja Disonco, ki poseduje več nepremičnin v Ljubljani.

Jure Janković in njegov odvetnik Aleksander Čeferin po poročanju televizije lastništvo ostro zanikata in ga pripisujeta neznanemu Janezu Kraševcu. A slednji se, poročajo, ne spomni niti, katerega leta je odprl podjetje, ki posredno obvladuje več zemljišč v Ljubljani, vrednih več milijonov evrov.

Ciprsko podjetje Disonco je skupaj s podjetjem Vaz lastnik podjetja Tabia. Tako Tabia kot Vaz sta v Ljubljani kupila več zemljišč, ki so se v mandatu župana Jankovića spremenila v zazidljiva in tako postala bistveno dražja.

Preiskavo je po podatkih televizije sprožila tudi policija, natančneje nacionalni preiskovalni urad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.