Slovenija
2 ogledov

Nove sledi Jankovićevih poslov

Jure Janković je zanikal, da bi bil kdajkoli lastnik podjetja Disonco. (Foto: Ni Žurnal24 main
Sin ljubljanskega župana Jure Janković naj bi bil lastnik nepremičninskega podjetja, ki obvladuje več zemljišč v Ljubljani.

Novinarji komercialne televizije Pop TV so iz Cipra dobili papirje, po katerih je sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Jure Janković, ali pa je vsaj bil lastnik podjetja Disonco, ki poseduje več nepremičnin v Ljubljani.

Jure Janković in njegov odvetnik Aleksander Čeferin po poročanju televizije lastništvo ostro zanikata in ga pripisujeta neznanemu Janezu Kraševcu. A slednji se, poročajo, ne spomni niti, katerega leta je odprl podjetje, ki posredno obvladuje več zemljišč v Ljubljani, vrednih več milijonov evrov.

Ciprsko podjetje Disonco je skupaj s podjetjem Vaz lastnik podjetja Tabia. Tako Tabia kot Vaz sta v Ljubljani kupila več zemljišč, ki so se v mandatu župana Jankovića spremenila v zazidljiva in tako postala bistveno dražja.

Preiskavo je po podatkih televizije sprožila tudi policija, natančneje nacionalni preiskovalni urad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.