Nove ulice, kjer bo parkiranje treba plačevati

Foto: Anže Petkovšek parkiranje parkomat
Območje, kjer je za parkiranje na ulici treba plačevati, se bo kmalu še razširilo.
Oglej si celoten članek

Parkirnina se bo po novem plačevala tudi na Metelkovi ulici, Dolenjski cesti, Slovenčevi cesti in v Tacnu. Metelkova sodi v prvo cono (70 centov na uro), druga parkirišča pa v tretjo cono, kjer se plačuje 40 centov na uro in je parkiranje mogoče največ deset ur.

Na parkirišču Sanatorij Emona (na koncu Dalmatinove pri RTV Slovenija) bodo spremenili način plačevanja parkirnine. Doslej se je parkirišče plačevalo od šestih zjutraj do desetih zvečer (ob sobotah do osmih), po novem pa bo vse dni v tedni od sedmih zjutraj do sedmih zvečer veljala dnevna tarifa, sicer pa nočna. Sprememba je mogoča, ker so postavili zapornice.

Obiskovalci koncertov bodo plačali še parkirnino

Predlagano je tudi, da se na parkirišču v Tivoliju parkiranje plačuje do desetih zvečer in ne le do osmih, kot velja zdaj, kar pomeni, da bodo morali parkirnino plačati tudi obiskovalci koncertov in drugih prireditev.

Spremembe bo 29. januarja obravnaval mestni svet, če jih bo potrdil, bodo začele veljati 15. dan po objavi v uradnem listu, kar bo predvidoma sredi februarja. Predloge lahko najdete tukaj.

PRAZNIKI Parkiranje za praznike v Ljubljani ni zastonj!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:23 12. Januar 2018.

    Opankarju zmanjkuje denarja... in uvaja nove parkirnine, oz. legalno izsiljuje. Čarapanu gre res vse kot po maslu.... ker ima zveste …

  • 15:10 12. Januar 2018.

    Se pri Žurnalu zavedate, da nismo vsi z Ljubljane? Morda bi lahko omenili kje v članku o kateremu mestu pišete...

  • 14:54 12. Januar 2018.

    a se temu reče višji standard ali gospodarska rast ali pa mogoče dražje življenje ... čez nekaj let bodo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.