Novi obrambni sekretar

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Novi sekretar na ministrstvu za obrambo bo Boris Balant, sicer tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje. Zamenjal bo Uroša Kreka.
Oglej si celoten članek

Boris Balant bo na predlog obrambne ministrice Ljubice Jelušič novi državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

S 13. januarjem je vlada s funkcije državnega sekretarja razrešila Uroša Kreka, ki z obrambnega ministrstva odhaja v Urad predsednika Republike Slovenije. Balant, sicer tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, z delom nastopi 14. januarja. 

Balant se je rodil 4. marca 1973 v Slovenj Gradcu. Je magister znanosti s področja državnih in evropskih študij, na ministrstvu za obrambo pa je zaposlen od leta 1996.

V letih 2001 in 2002 je bil vodja Uprave za obrambo Slovenj Gradec, od leta 2003 do septembra 2009 pa vodja slovenjgraške izpostave republiške uprave za zaščito in reševanje. 18. septembra 2009 je bil imenovan za generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.