Slovenija
131 ogledov

Novi obrambni sekretar

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Novi sekretar na ministrstvu za obrambo bo Boris Balant, sicer tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje. Zamenjal bo Uroša Kreka.

Boris Balant bo na predlog obrambne ministrice Ljubice Jelušič novi državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

S 13. januarjem je vlada s funkcije državnega sekretarja razrešila Uroša Kreka, ki z obrambnega ministrstva odhaja v Urad predsednika Republike Slovenije. Balant, sicer tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, z delom nastopi 14. januarja. 

Balant se je rodil 4. marca 1973 v Slovenj Gradcu. Je magister znanosti s področja državnih in evropskih študij, na ministrstvu za obrambo pa je zaposlen od leta 1996.

V letih 2001 in 2002 je bil vodja Uprave za obrambo Slovenj Gradec, od leta 2003 do septembra 2009 pa vodja slovenjgraške izpostave republiške uprave za zaščito in reševanje. 18. septembra 2009 je bil imenovan za generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.