Sproščanje ukrepov: Danes bo padla odločitev!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V ponedeljek je bilo izdanih 4.488 TAN kod, kar je zelo spodbuden podatek. Za primerjavo: prejšnji ponedeljek je bilo izdanih 10.380 TAN kod. To nam pokaže, da se je v zadnjih dneh krivulja krepko obrnila navzdol.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Janez Poklukar se bo danes sestal s širšo zdravstveno stroko. Na posvetu bodo poleg članov strokovne skupine še epidemiologi, mikrobiologi, infektologi, predstavniki bolnišnic in zdravstvenih domov, družinski zdravniki, pediatri in drugi strokovnjaki, ki so v času epidemije covida-19 pomagali z nasveti in usmeritvami.

Slovenija Poklukar: Govorimo o prilagajanju, ne ukinjanju ukrepov

Po napovedih vodje skupine za covid-19 Mateje Logar lahko pričakujemo sproščanje ukrepov, ni pa še znano kdaj, kje in v kolikšnem obsegu.

Število okužb medtem še vedno upada. Najnovejši podatki o številu izdanih TAN kod nam kažejo, da se približujemo stanju, ki smo ga imeli na začetku novega leta. 

V ponedeljek je bilo izdanih 4.488 TAN kod, kar je zelo spodbuden podatek. Za primerjavo: prejšnji ponedeljek je bilo izdanih 10.380 TAN kod. To nam pokaže, da se je v zadnjih dneh krivulja krepko obrnila navzdol. 

Prejšnji teden precej manj okužb

Minuli teden so pri nas potrdili okoli 51.000 novih primerov koronavirusnih okužb, kar je 38.000 manj kot teden prej in skoraj pol manj kot pred dvema tednoma. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov in tistih, ki potrebujejo intenzivno terapijo, ostaja na enaki ravni. Umrlo je 106 bolnikov s covidom-19, 20 manj kot v tednu prej.

Po napovedih Logarjeve, bi sicer ukrepe lahko najprej sproščali v dejavnostih, ki potekajo na prostem, pa tudi v dejavnostih, ki potekajo v velikih notranjih prostorih.

Po neuradnih informacijah STA bodo udeleženci današnjega posveta med drugim razpravljali o možnostih postopnega ukinjanja pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pa tudi o možnosti popolne ukinitve karantene ob tveganem stiku z osebo, ki je okužena s koronavirusom. Že sedaj je sicer v veljavi več izjem od karantene.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:20 15. Februar 2022.

    Fašist Janša, tango down!

  • 09:23 15. Februar 2022.

    https://gustirnagusti.wordpress.com/2022/01/30/avstrijsko-ustavno-sodisce-vlado-zahteva-pojasnilo/?fbclid=IwAR0m3kHWDThJUq08uk3dMgmdq3Ye--bl1xtagL-NoUWb5wu8-LR6X8whLhY

  • 08:26 15. Februar 2022.

    https://www.vecer.com/zabava/zanimivosti/toti-list-velika-javnomnenjska

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.