Novi podatki: Skokovit porast v primerjavi s preteklim tednom!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število okužb se je skoraj potrojilo, a treba je povedati, da je bil pretekli petek praznik.
Oglej si celoten članek

Ob 1.511 opravljenih PCR testih je blo v petek potrjenih 30 okužb z novim koronavirusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je tako znašal dva odstotka. 

Opravljenih je bilo utdi 34.732 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še znižalo in znaša 27,1, prav tako se je znižala 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev, ki se upošteva pri evropskih kriterijih, in je trenutno 21,5.

V primerjavi s preteklim petkom, ko je bilo potrjenih 11 primerov, to pomeni 172 odstotni porast, a je treba pripomniti, da je bil prejšnji petek praznik in je bilo opravljenih le 1511 testov, kar je dobra polovica manj. 

Slovenija se tudi glede na evropske kriterije v celoti uvršča med zelene države. ECDC je zemljevid popravil v četrtek, celotna država je na njem obarvana zeleno.

Zdravstveni minister Janez Poklukar opozarja, da nas nizko število okužb ne sme zavesti in nam dajati lažnega upanja, saj se število bolj kužne različice delta v Sloveniji hitro povečuje, pretekli teden se je njeno število kar podvojilo. Več o tem preberite v prispevku Poklukar: Hitrost naraščanja delte nas skrbi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 09:45 4. Julij 2021.

    Porast je zagotovo posledica kongresa brez mask SS pardon SDS!!!

  • 09:29 4. Julij 2021.

    Joj že bogu in vragu ste prišli preko glave s tem virusom ipd.!! Pa dajte nehat stem. Kako vam ne …

  • 16:50 3. Julij 2021.

    Matr ste bolniki, zganjate neko paniko v 3pm

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.