Slovenija
81111 ogledov

Novi podatki: Skokovit porast v primerjavi s preteklim tednom!

Covid-19 Profimedia
Število okužb se je skoraj potrojilo, a treba je povedati, da je bil pretekli petek praznik.

Ob 1.511 opravljenih PCR testih je blo v petek potrjenih 30 okužb z novim koronavirusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je tako znašal dva odstotka. 

Opravljenih je bilo utdi 34.732 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še znižalo in znaša 27,1, prav tako se je znižala 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev, ki se upošteva pri evropskih kriterijih, in je trenutno 21,5.

V primerjavi s preteklim petkom, ko je bilo potrjenih 11 primerov, to pomeni 172 odstotni porast, a je treba pripomniti, da je bil prejšnji petek praznik in je bilo opravljenih le 1511 testov, kar je dobra polovica manj. 

Slovenija se tudi glede na evropske kriterije v celoti uvršča med zelene države. ECDC je zemljevid popravil v četrtek, celotna država je na njem obarvana zeleno.

 | Avtor:

Zdravstveni minister Janez Poklukar opozarja, da nas nizko število okužb ne sme zavesti in nam dajati lažnega upanja, saj se število bolj kužne različice delta v Sloveniji hitro povečuje, pretekli teden se je njeno število kar podvojilo. Več o tem preberite v prispevku Poklukar: Hitrost naraščanja delte nas skrbi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Janez 09:45 04.julij 2021.

    Porast je zagotovo posledica kongresa brez mask SS pardon SDS!!!

  • zdravko3 09:29 04.julij 2021.

    Joj že bogu in vragu ste prišli preko glave s tem virusom ipd.!! Pa dajte nehat stem. Kako vam ne dokurči že 2 leto lagati in zavajati ljudstvo?! Pa res mislite da je narod blesav, ovce, da naseda na vse ...prikaži več te oslarije? NE, NE, NE.... SRAM NAJ VAS BO!!!!!

  • Trotlzihr 16:50 03.julij 2021.

    Matr ste bolniki, zganjate neko paniko v 3pm