Novi podatki: Slabe novice, spet večji skok okužb

Foto: Epa
Foto: Epa
Število aktivnih primerov se je povečalo na 11.211.
Oglej si celoten članek

Ob 6.979 opravljenih PCR testih je bilo v torek opravljenih 1.288 potrjenih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 18,5 odstoten. 

Opravili so tudi 27.720 hitrih testov, a ni podatka, koliko je bilo pozitivnih. Število aktivnih primerov se je povečalo na 11.211. 

V primerjavi s preteklim torkom, ko so potrdili 1.111 okužb, so tokrat potrdili za skoraj 16 odstotkov več okužb.

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se trenutno nahajamo v oranžni fazi in se pomikamo proti rdeči, ki naj bi jo po napovedih Inštituta Jožef Štefan ob zdajšnjem tempu naraščanja epidemije dosegli že konec marca. Po sedemdnevnem povprečju dnevnih okužb se v zadnjih dneh gibljemo okoli 834, meja za prehod v rdečo fazo je 1000. Število hospitaliziranih bolnikov je po tednih upada včeraj prvič spet preseglo 500. 

Zaradi naraščanja števila okuženih in tudi hospitaliziranih bolnikov se je včeraj sestala svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Mateja Logar, ki naj bi vladi predlagala morebitno spremembo ukrepov. Kaj so predlagali uradno ni znano, neuradno pa je STA izvedela, da strokovna skupina zaostrovanja ni predlagala

Svetujejo, da tudi šole ostanejo odprte po nespremenjenem režimu. In medtem ko naj bi v ponedeljek večina članov skupine soglašala s tem, da omejitev gibanja ponoči ni strokovno utemeljen, pa naj bi se v torek tehtnica prevesila v smer, da njenega umika vladi ne predlagajo. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je že pred tem predlagal, da bi policijsko uro zaradi daljšega dneva za eno uro zvečer zamaknili. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:23 24. Marec 2021.

    v naslovu manjka beseda lažnih ;)

  • MS
    16:18 24. Marec 2021.

    Na popolnoma enostavna vprašanja sem dobil naslednje odgovore: Šakal Crkni, če ne moreš živet, majmun fuknjeni. ==> mamax Budalo smotano …

  • 10:38 24. Marec 2021.

    Poglejte ta eksemplar, MS, to je uporabni idiot, ki ne more verjeti, da bi se mu kdo lagal... Ne, še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.